Колишнього голову Харківської облради судитимуть за хабарництво

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today Артура Товмасяна звинувачують в отриманні мільйонного хабаря.

Колишнього голову Харківської обласної ради, його заступника та їхнього спільника судитимуть за звинуваченням у хабарництві.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) скерував до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт проти двох експосадовців та адвоката.

За даними слідства, на початку 2021 року голова Харківської облради у змові зі своїм заступником вимагав у керівника обласного комунального підприємства 1 мільйон 50 тисяч гривень за те, щоб залишити його на посаді. Керівник підприємства погодився і почав виплачувати чиновникам гроші.

«Упродовж першого півріччя 2021 року посадовці отримали вказану суму коштів чотирма траншами, у тому числі за посередництва спільника-адвоката», — розповіли слідчі НАБУ.

У липні 2021 року Артура Товмасяна разом зі спільниками «спіймали на гарячому» під час передачі останнього траншу у 350 000 гривень.  У серпні 2021 року повідомили про підозру і голові Харківської обласної ради. 19 серпня Артура Товмасяна звільнили з цієї посади.

Колишній голова Харківської обласної ради та його заступник і адвокат звинувачуються у одержанні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України).Їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Джерело