Командир батальйону «Карпатська Січ» загинув на Ізюмському напрямку

Фото: Facebook/ОДЧ «Карпатська Січ» Олегу Куцину було 56 років.

Олег Куцин брав участь у боях за Донецький аеропорт, з початком повномасштабної війни з побратимами відновив добровольчий батальйон «Окрема добровольча чота Карпатська Січ». 

На Ізюмському напрямку загинув комбат добровольчого батальйону «Карпатська Січ» і командир «Легіону Свободи» Олег Куцин. Про це 19 червня повідомив політик Андрій Іллєнко. 

«Олег Куцин створив добровольчий батальйон у 2014 році, а вже на цьому етапі перетворив його у один із найбільш боєздатних підрозділів у складі ЗСУ. Пам’ятаю його слова, сказані ще в 2014 році — «ця війна завершиться або в Чопі, або у Владивостоці». Олег Куцин був легендою за життя, легендою залишиться назавжди», — написав він у Facebook.

Командир «Карпатської Січі» Олег Куцин почав боротьбу за Українську державу в 1989 році на Закарпатті. Був активістом Руху, «Просвіти», головою Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Державна самостійність України», створеного бандерівцями-політв’язнями, згодом і заступником голови ДСУ. Особисто знав крайового провідника ОУН Зеновія Красівського, виконував його завдання.

Із 1995 року Олег Куцин був учасником вшанування героїв Холодного Яру, із січня 1997 року — член Історичного клубу «Холодний Яр», потім став заступником голови.

«З юних літ він знав, що війна з Росією неминуча, знав, що боротися доведеться зі зброєю в руках. Так і сталося: у 2014 — 2016 роках він — командир окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ», учасник боїв за Донецький аеропорт та навколишні населені пункти. Очолював «Легіон Свободи». 24 лютого 2022 року він з побратимами відновив добровольчий батальйон «ОДЧ Карпатська Січ», — розповідали у батальйоні наприкінці травня.

Раніше повідомляли: У Харківській області загинув Роман Ратушний

Олег Куцин говорив, що доторкнувся до історії Визвольної боротьби.

«Мені пощастило — я побачив нову когорту українських героїв, які гідно стали в один ряд з тими, про кого читав, ким захоплювався. І мав щастя формувати цю силу. Я доторкнувся до історії Визвольної боротьби і тепер можу говорити з войовничими предками на рівних», — пояснював комбат.

Після боїв на Київщині «Карпатська Січ» боронить Харківщину.

Джерело