Кому з харків’ян не слід чекати заміни вікон у пошкоджених будинках

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today Немає сенсу вставляти вікна у районах, які постійно обстрілюють.

У Харкові продовжують вставляти вікна у будинках, пошкоджених внаслідок обстрілів російськими окупантами.

Вставляти вікна не будуть у районах, які перебувають під обстрілами. Про це повідомив харківський міський голова Ігор Терехов під час національного телемарафону.

«Наші комунальні служби сьогодні дуже багато роблять, вставляють вікна, закривають контури. Але є ті райони, де взагалі це не має ніякого сенсу. У нас були приклади, коли ми вставляли нові вікна металопластикові, з енергозберігаючими пакетами, все це розбивалося буквально на наступний день. Тому ми визначилися: там, де це можливо, ми вставляємо ці вікна», — сказав Терехов.

Як пояснив Ігор Терехов, безпечних районів у Харкові сьогодні немає. Окупанти використовують реактивні системи залпового вогню. Найбільше під обстрілами перебувають Північна Салтівка та П’ятихатки. Тому мер міста закликає харків’ян бути максимально обережними та під час повітряної тривоги ховатися в укриття.

Вікна вставляють працівники комунальних служб. Долають наслідки обстрілів також рятувальники та волонтери. Як зазначив Ігор Терехов, сьогодні не вистачає робочих рук у Харкові. Є дефіцит у майстрах, які вставляють вікна, дворових робітниках та робітниках зеленого господарства. Мер закликає харків’ян йти на ці роботи.

«У перші дні війни, коли були взагалі обстріли, що не припинялися, дуже багато харків’ян підходили до мене і казали, що якщо вам треба, будь ласка, ми готові брати участь абсолютно в усьому. І сьогодні я, звичайно, прошу харків’ян бути небайдужими й разом з нами пліч-о-пліч працювати та наводити у місті порядок», — сказав Терехов.

Як писав KHARKIV Today, у Харкові планують провести поточний та капітальний ремонти у 128 будинках, пошкоджених внаслідок обстрілів російськими окупантами. Для цього із резервного фонду державного бюджету України виділено 125 мільйонів гривень. Частково відремонтують 11 315 квадратних метрів вікон та 1 197 квадратних метрів вікон замінять (це приблизно 6000 вікон).

Джерело