«Козак» з окупованого селища у Куп’янському районі отримав підозру

Андрей Стрижко (слева). Фото: Харьковская областная прокуратура Підозра оголошена заочно.

Після того як Андрій Стрижко зірвав герб України, він кинув його на землю та жбурнув ногами.

Слідчі заочно повідомили про підозру 46-річному жителю селища Шевченкове Куп’янського району Харківської області Андрію Стрижку, який 14 червня зірвав герб України біля дошки пошани почесних громадян. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«З особливим цинізмом він спільно зі своїм знайомим зірвав малий Державний герб України, розриваючи його на частини. Після цього чоловіки кинули їх на землю, тим самим спаплюжуючи честь та гідність державного символу України. Інший їх спільний знайомий знімав злочин на відео», — пояснили у прокуратурі.

Підозру Андрію Стрижку сформували за ч. 1 ст. 338 (публічна наруга над малим державним гербом України) Кримінального кодексу України. Слідчі встановлюють інших фігурантів кримінального провадження.

Як писав KHARKIV Today, жителі тимчасово окупованого селища Шевченкове Куп’янського району Харківської області — Андрій Стрижко, його дружина Віта Стрижко та секретарка селищної ради Надія Шелюг співпрацюють з окупантами. Андрій Стрижко вважає себе козаком і є прихильником Росії. 

Джерело