Міни у Харкові: де не можна гуляти через небезпеку підриву

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Через високу траву міни може бути не видно.

Відвідувати сквери, парки, водойми та ліси у Харкові не можна через мінну небезпеку.

Сапери Державної служби з надзвичайних ситуацій обстежують усі районі Харкова, проте обстріли продовжуються, тому є загроза дистанційного мінування. Це стосується районнів, прилеглих до Північної Салтівки, П’ятихаток, ХТЗ. Про це повідомив заступник начальника Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Харківської області Анатолій Торяник.

«Фактично всі районі Харкова були обстежені нашими саперами та знешкоджені. Але, враховуючи, що обстріли продовжуються, сказати, що уже є місця безпечні, не можна, оскільки проводяться постійні обстріли. Обстріли йдуть, і це стосується районів, прилеглих до Північної частини міста Харкова. Всі інші місця нашими саперами обстежені, — сказав Сокол. — Населенні пункти, які прилягають до міста Харкова, — Дергачі, Черкаська Лозова, Циркуни, підлягають постійним обстрілам. Якщо там знаходять люди якийсь снаряд чи інший небезпечний предмет, сапери виїжджають, його вилучають, але обстріли йдуть постійно — і вночі, і вдень. Але сказати, що там зачищена територія, так сказати ми не можемо».

Крім того, у Харкові залишаються небезпечними через мінування Лісопарк, Саржин Яр, водойми, ріки, озера. Сапери обстежували територію, проте через високу траву на землі може бути не видно мін. Харків’ян закликають бути обережними та утриматися від походів у сквери та парки.

«Харків’яни себе останнім часом заспокоюють. Не треба себе заспокоювати: місто перебуває в безпосередній близькості до бойових дій. У агресорів є така можливість, як дистанційне мінування, тому кожного дня, навіть після того, як оглянуть сапери територію, вночі, через годину, через хвилину, може бути територія замінована дистанційно. Тому дуже прошу всіх звертати на це увагу та дбати про власні заходи безпеки», — закликав директор департаменту цивільного захисту населення Харківської обласної військової адміністрації Іван Сокол.

Як писав KHARKIV Today, вночі 24 червня російські загарбники обстріляли місто Чугуїв у Харківській області, внаслідок чого відбулося дистанційне мінування мікрорайону Осинівка.

Джерело