На харківський напрямок хочуть перекинути підрозділи, які влаштували різанину у Бучі — розвідка

 Фото: ГУР МО Вбивці та мародери з російської армії проходять передислокацію у Бєлгороді.

Розвідники вважають, що підрозділ знову зайде до України, щоб залякати мирних жителів.

Російських військових, які чинили звірства у Бучі, знову повертають до України. Про це 5 квітня повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони.

«64-ту мотострілецьку бригаду 35-ї загальновійськової армії РФ, військовослужбовці якої чинили масові вбивства та тортури мирного населення у Бучі, повернуть на територію України. Російське командування не проводитиме ротацію особового складу в цьому підрозділі і знову кидає його на передову», — пояснили там.

За даними розвідників, 4 квітня бригаду вивели з України до Білорусі і вона була неподалік міста Мозир. До 6 квітня особовий склад доставлять залізницею до російського Бєлгорода.

«Після дводенного відпочинку їх планують повернути до України в одну з найгарячіших точок (орієнтовно — харківський напрямок). Як правило, російські підрозділи, що залишають зону бойових дій, отримують набагато більше часу на відновлення та відпочинок. Подібний графік вказує на те, що 64-у бригаду очікують «спеціальні завдання». Перше з них: залякування жителів населених пунктів України. Ті, хто чинив злочини геноциду в Бучі, можуть повторити це знову в інших містах», — повідомили у Головному управлінні розвідки.

Раніше повідомляли: Харківська область готова до будь-яких сценаріїв, — Олег Синєгубов

Ще однією метою швидкого повернення 64-ї бригади на територію України може бути бажання швидкої «утилізації» непотрібних свідків трагедії у Бучі. Тобто передислокація на таку ділянку фронту, де у них не буде шансів залишитися живими, щоб унеможливити надання свідчень у майбутніх судах.

«Особовий склад підрозділу, усвідомлюючи резонанс подій у Бучі та відповідальність за скоєні злочини, масово противиться поверненню до України. Проте російське командування ігнорує ці настрої та загрожує трибуналом у разі відмови продовжувати участь у бойових діях. Рапорти на звільнення не приймаються до розгляду», — розповіли розвідники.

Наразі українські та міжнародні слідчі проводять документування численних військових злочинів та злочинів проти людяності, скоєних російською армією. І жоден злочинець-окупант не уникне належного покарання.

Нагадаємо, 1 квітня міський голова Бучі Анатолій Федорук заявив про звільнення міста від російських окупантів. 3 квітня генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що з території Київської області, що звільнена від окупантів, вивезли 410 тіл убитих мирних жителів — цих жертв оглядають судмедексперти для документування злочинів Росії.

Джерело