На Харківщині окупанти вбили фермера і порубали його тіло

Фото: Суспільне Злочин стався у Шевченківській громаді.

Буряти застрелили фермера, після чого порубали тіло сокирою та підпалили.

В окупованій Шевченківській громаді вбили фермера Володимира Шкірю. Це сталося в селі Безмятежне. Поліція перевіряє обставини. Про це повідомляє «Суспільне» з посиланням на власні джерела.

«Під’їхали троє на старому авто із літерою «Z». Озброєні буряти, можливо, із блокпоста у Вишневому. Шкіря був на господарстві, він там іноді залишався. Запитали дорогу, щось їм було потрібно. Потім попросили мотузки, бо у них багажник не закривався. Застрелили в лоб, дістали сокиру і почали його рубати. Вкинули в машину по частинах і підпалили авто Володимира і своє», — розповіло джерело.

Як зазначає «Суспільне», місцеві мешканці повідомили про вбивство фермера так званому «голові селища Шевченкове», колаборанту Андрію Стрижку. Він приїхав на місце вбивства та «пообіцяв розбиратися».

Фермеру було 55 років. Він родом із Закарпатської області, мешканці села називали його «Вуйко». У нього була компаній «Шанс-10», яка займалася вирощуванням і продажем сільгосппродукції. Джерело видання припускає, що фермера могли вбити за проукраїнську позицію.

«Це людина принципова і дуже проукраїнська. Ніколи не мовчав, стояв за правду. Не захотів співпрацювати, плюс, мабуть, хтось із земляків здав його як «западенця». Він був господарем, а в селі, на жаль, є волоцюги, які заздрили, що не місцевий веде успішний бізнес», — сказало джерело.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом вбивства фермера. Як пояснив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, перевірятимуть інформацію, як дозволятимуть обставини, оскільки злочин відбувся на окупованій території. За інформацією поліції, тіло фермера може перебувати в окупованому Куп’янську.

Як писав KHARKIV Today, на початку липня невідомі побили «голову» Шевченкового Андрія Стрижка, коли він йшов додому.

Джерело