На ремонт Київської траси пішов пісок, незаконно видобутий у Харківській області

Иллюстрация: ХАЦ За даними слідства, пісок видобували на місці старого кар'єру.

У Держекоінспекції порахували, що піску видобули на 3 847 000 гривень.

Поліція вважає, що для ремонту дороги біля Валок використали пісок, який добували незаконно. Про це йдеться у рішенні суду, повідомили у Харківському антикорупційному центрі.

За їхніми даними, правоохоронці розслідують провадження щодо незаконного видобутку та вивезення піску з кар’єру, розташованого за межами населеного пункту поблизу села Ясеневе (колишній Валківський район).

«За словами свідків, на території села Ясеневе офіційного кар’єру немає. Але після початку ремонтних робіт на автодорозі Київ — Харків — Довжанський почала їздити будівельна техніка до яру, де раніше був старий кар’єр. Державна екологічна інспекція у Харківській області порахувала, що збитки від незаконного видобутку піску становили 3 847 000 гривень», — розповіли антикорупційники.

Раніше повідомляли: Як на трасі Київ — Харків працює 4G

У ХАЦ уточнили, також для розслідування цієї справи слідчі хочуть отримати документи від турецької компанії ONUR TAAHHUT TASIMACILIK İNSAAT TİCARET VE SANAYİ ANONİM SİRKET.

«Цікаво, що ця компанія не отримувала підряди у Харківській області. Тільки у сусідній — Полтавській області», — повідомили вони.

Цікаво, що територіально кар’єр розташований уздовж Київської траси.

Джерело