На російській війні загинув комбат родом із Харківської області

Фото: Николай Нога Максим Киричук захищав Україну з 2014 року.

У Максима Киричука залишилися дружина і маленький син.

22 травня під час виконання бойового завдання загинув житель Борівської громади, майор Збройних сил України, командир мотопіхотного батальйону Максим Киричук. Про це повідомили у Борівській селищній раді.

Максим Юрійович Киричук — учасник російсько-української війни з 2014 року. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Як повідомив мер міста Шостка Сумської області Микола Нога, Максим Киричук народився 23 березня 1989 року у селищі Борова Харківської області.

Закінчив Борівську школу, відслужив у армії, вступив до Львівського інституту Сухопутних військ ім. Сагайдачного (сьогодні — Академія Сухопутних військ). У 2014 році пішов на війну. Пройшов Дебальцеве, Авдіївку, Слов’янськ. У 2016 році був призначений командиром мінометної батареї в одному з батальйонів, у 2017-му став заступником командира батальйону з озброєння.

«На фронті зустрів своє справжнє кохання, незабаром у нього народився син Кирило. З березня минулого року Максим Киричук командував батальйоном і став для багатьох наших земляків мудрим наставником і прикладом для наслідування. Таким він залишився до останнього дня життя, коли очолив контрнаступ окупантів на одному з найнебезпечніших ділянок фронту», — зазначив Микола Нога.

Максима Киричука згадують як щиру, щедру, чесну людину і солдата, який цінував життя і ніколи не втрачав надію. Він любив футбол і біг, рибалку, умів готувати, мріяв після війни про подорож Україною.

«Він запросто міг сам зварити борщ і нагодувати бойових побратимів. Коли була вільна хвилина, мріяв про те, як збудує просторий та затишний будинок і запросить у гості родичів та друзів. Хотів після війни здійснити всеукраїнську подорож та відвідати всіх-усіх рідних, яких дуже любив», — розповів мер Шостки.

Як писав KHARKIV Today, в бою з окупантами загинув житель села Вовківка Кегичівської громади Красноградського району Костянтин Возняк. Йому було 27 років, він служив у артилерійських військах.

Джерело