На свята у Харківській області можуть змінити комендантську годину

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. Остаточне рішення ще не ухвалене.

Цілодобову комендантську годину на Новий рік можуть ввести через зміну воєнної обстановки.

Харківська обласна військова адміністрація вирішує питання щодо тривалості комендантської години під час новорічних свят. Розглядається рішення про подовження комендантської години, як це було на Великдень. Проте якщо воєнна обстановка не зміниться, то комендантська година залишиться такою, як зараз. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Ми можемо її продовжити. Зараз розглядається варіант, як ми застосовувати її на пасхальні свята тощо. Ми тоді ввели цілодобову комендантську годину. Такий досвід є, ми пройшли його досить успішно, і в нас не було ніяких надзвичайних подій. тощо. Однак наразі поки що не стоїть таке питання. Ми все ж таки плануємо залишити комендантську годину в тій тривалості, яка вона є і наразі. Однак не виключено при зміні воєнної обстановки, що ми змінимо своє рішення», — сказав Синєгубов.

Голова Харківської ОВА зазначив: харків’яни та мешканці Харківщини вже дисципліновані й розуміють, що найважливішим є безпека.

«Із приводу свят, обласна військова адміністрація буде працювати і зараз вирішувати питання щодо можливої зміни тривалості комендантської години, тому що для нас перш за все — це безпека наших громадян. Я вважаю, знаєте, місто Харків, Харківська область, вони вже дисципліновані. І дійсно на першому місці у нас є саме безпекова складова. Там, де відсвяткувати новорічні чи різдвяні свята, я думаю, що кожна сім’я вирішить. І напевно, що у цей час досить важливо побути саме із своїми рідними та близькими у своїй оселі», — сказав Олег Синєгубов.

Як писав KHARKIV Today, 5 грудня у Харківській області скоротили комендантську годину. Тепер вона триває з 23:00 до 5:00.

Джерело