Напередодні «сакрального» 9 травня Росія запустила по передмістю Харкова сім ракет

Фото: Харківська обласна прокуратура. Усі модифіковані С-300 вилетіли з російського Бєлгорода.

Окупанти увечері 8 травня здійснили ракетну атаку на кілька українських міст. 

Близько 22:00, після оголошення повітряної тривоги, росіяни випустили в напрямку Харкова шість ракет. Попередньо повідомлялося, що ударів зазнав Харків і його передмістя.

Але на ранок інформацію поточнили: усі удари були нанесені по Харківській області.

«Вчора ввечері ворог завдав масованого ракетного удару по Харківському району області. «Прильоти» 6 ракет С-300 зафіксовані у районі села Новий Коротич. На щастя, всі ракети вдарили у землю. Обійшлося без постраждалих та руйнувань», — повідомив голова Харківської ХОВА Олег Синєгубов.

Ще одна ракета С-300 влучила неподалік, у районі селища Солоницівка. Під час удару була пошкоджена транспортна інфраструктура, сталася пожежа в лісопосадці. На щастя, ніхто не постраждав. Як повідомили в ДСНС, пожежу загасили за годину.

Одна з ракет С-300, за інформацією ХОВА, пошкодила приватний житловий будинок у селі Цапівка (Золочівська громада). 

За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України, повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Одночасно з Харковом під обстрілами росіян був Дніпро. А вночі протиповітряна оборона знищила 23 крилаті ракети з 25, запущених російським агресором. 

Близько 22.00 години 8 травня противник випустив вісім крилатих ракет «Калібр» із носіїв у Чорному морі, які спрямував на східні регіони країни. Усі вісім було знищено силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Схід». Уже ближче до 04.00 ранку 9 травня окупанти здійснили пуски 17 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації  – чотирьох Ту-95МС (район Каспію). Було знищено 15 ракет.

Нагадаємо ,під час останньої ракетної атаки 23 квітня росіяни влучили ракетами С-300 по приватних будинках у передмісті Харкова (село Котляри у Харківському районі) і пошкодили овочеву фабрику.

Джерело