Обмеження у Харківській області на 8 та 9 травня: комендантська година в силі, меморіали закриті

Фото: KHARKIV Today. Глава поліції просить мешканців якомога не залишати вдома протягом двох днів.

На Харківщині не стали міняти час комендантської години на День пам’яті та примирення та День Перемоги.

Таке рішення ухвалили у Харківській обласній військовій адміністрації. Комендантська година триватиме з 21:00 до 6:00. Але ймовірність обстрілу регіону залишається. Тож усіх мешканців просять не ходити до місць пам’яті цього року. Поліція та силові служби переведені у посилений режим роботи.

«Через постійні обстріли Харківська ОВА обмежує доступ людей до місць поваги загиблих за Другою світовою війною. Жодних меморіальних заходів не буде. Національна поліція патрулюватиме вулиці в посиленому режимі. Закликаю всіх не виходити без необхідності на вулиці, не перебувати в парках, скверах і в інших громадських місцях. Не ігноруйте сигнали тривоги! Прошу всіх поставитися з розумінням до цих обмежень», — сказав голова ХОВА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, окупанти обстрілюють не лише житлові мікрорайони, лікарні, школи, дитсадки, а й Меморіали, знищують об’єкти культурної спадщини.

З початку війни в Харкові російськи окупанти обстріляля Дробицький яр (місце масових розстрілів євреїв нацистськими окупаційними військами у 1941—1942 роках), Меморіал жертвам тоталітаризму, де розташовані могили польських та українських жертв, та Меморіальний комплекс жертв фаш.

Нагадаємо, раніше голова харківської поліції Володимир Тимошко попросив харків’ян залишатися вдома 8 та 9 травня через високу ймовірність обстрілів окупантами.

Джерело