Окупантів відсувають від Харкова, але обстріли тривають

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today Снаряди можуть прилетіти до будь-якого району міста.

Окупанти обстрілюють житлові квартали Харкова.

Жителів Харкова закликають не виходити без потреби на вулицю через загрозу обстрілу. Російські окупанти ведуть неприцільний обстріл, тому під удар може потрапити будь-який район міста. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Незважаючи на те, що наші Збройні сили відтіснили ворога від міста на північному напрямку, ворог і далі тероризує мирне населення. Ці удари не є прицільними, окупант вражає житлові масиви, тим самим завдаючи шкоди саме цивільним. Може «прилетіти» у будь-який район, у будь-який двір, на будь-який дитячий майданчик», — наголосив Синєгубов.

Зазначимо, радник голови Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що українська армія відсунула російську артилерію від Харкова на безпечну відстань.

«Серйозне досягнення ЗСУ — від Харкова відсунуто артилерію окупантів. Рух у рамках військової операції відбувається за всіма напрямками. Значного просування окупантів немає», — зазначив Арестович.

Проте, за словами Олега Синєгубова, окупанти продовжують обстрілювати Харкова з артилерії та реактивних систем залпового вогню. За добу під обстріл потрапили П’ятихатки, селище Жуковського, Салтівка та Північна Салтівка. Вранці окупантами було обстріляно Північну Салтівку. Внаслідок ранкового обстрілу ніхто не постраждав.

Як писав KHARKIV Today, 15 квітня окупанти обстріляли касетними боєприпасами дитячий майданчик і житловий будинок в Індустріальному районі Харкова. Десятеро людей загинули, ще 35 було поранено.

Джерело