Окупанти готуються до наступу на Слобожанському напрямку

Фото: KHARKIV Today. Ворог думає над логістикою забезпечення своїх угруповань.

Росіяни продовжують обстрілювати північ Харківщини.

На Слобожанському напрямку противник продовжує підготовку до наступу, проводить вивчення можливих шляхів висування, постачання озброєння та військової техніки, і навіть матеріальних засобів біля Російської Федерації. Про це у вечірньому зведенні 30 травня повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

«З метою зниження наступального потенціалу наших військ ворог робить вогневу поразку позицій Сил оборони із ствольної та реактивної артилерії», — розповіли там.

Раніше повідомляли: Жителів Харківської області просять не допомагати корегувальникам вогню

За даними Генштабу, на Харківському напрямку активних дій загарбники не проводили. Основні зусилля зосереджено на стримуванні дій українських підрозділів.

«Противник обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Одноробівка, Уди (Золочівська громада, укрупнений Богодухівський район), Російські Тишки та Черкаські Тишки (Харківський район)», — уточнили вони.

Раніше повідомляли: У Богодухівському районі внаслідок обстрілу загинула людина

У Генштабі ЗСУ поінформували, що на Слов’янському напрямку противник продовжує перегрупування військ для відновлення наступу у напрямках Ізюм — Барвінкове та Ізюм — Слов’янськ.

«У напрямку населеного пункту Курулька (колишній Барвінківський, укрупнений Ізюмський район) зробив спробу ведення штурмових дій, успіху не мав, відійшов на раніше зайняті позиції», — додали там.

Джерело