Окупанти намагаються рухатися на Харківщині — президент

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today За словами Володимира Зеленського, ситуація на фронті є складною.

Українська армія тримає оборону.

Російські окупанти намагаються рухатися у Харківській області. Також вони здійснюють спроби наступу на Донеччині та закріплення у Луганській області. Про це повідомив у своєму відеозверненні Президент України Володимир Зеленський.

«Ситуація на фронті складна. Попри надзвичайно великі російські втрати окупанти все ще намагаються наступати на Донеччині, закріпитися на Луганщині, рухатися на Харківщині, щось там вони планують на півдні. Але тримаємо оборону і, головне, не даємо ворогу здійснити його наміри. Вони казали, що захоплять Донеччину навесні, влітку, восени… Цього тижня починається вже зима», — сказав Володимир Зеленський.

Президент зазначив: щодня Росія втрачає на війні в Україні сотні мобілізованих і найманців, використовує загородзагони. За його словами, ще цьогоріч росіяни втратять убитими 100 000 своїх військових. Також до цієї цифри будуть додані найманці.

«А Україна стоятиме. А світ буде робити все, щоб кожен, хто винен у цій злочинній війні, опинився на лаві підсудних», — зазначив президент.

Як писав KHARKIV Today, минулої доби, 29 листопада, російські окупанти обстріляли 14 населених пунктів у Харківській області. Вони завдавали артилерійських та ракетних ударів, а також стріляли з танків.

Джерело