Окупанти не просунулися ні на метр до Барвінкового

Разрушенный после обстрелов дом в Барвенково. Иллюстративное фото: Харьковская областная прокуратура  Українська армія продовжує тримати оборону.

Жителів Барвінківської громади закликають залишатися у укриттях.

Російські окупанти не просунулися ні на метр у Барвінківському районі. Про це заявив мер міста Барвінкове Олександр Бало.

«На дворі — весна, все цвіте, зеленіє, а ворог топче нашу землю. Але завдяки нашим синам вони ні на крок не можуть просунутися на нашу Барвінківщину, не можуть взяти метри землі нашої. Тому низький уклін нашим синам, які так мужньо відстоюють кожен метр нашої землі», — сказав Олександр Бало.

Незважаючи на те, що українська армія не дає просунутися ворогові, мер Барвінкове закликав мешканців громади бути пильними і не виходити без необхідності з укриттів — окупанти можуть завдавати ударів по містах та селах.

«Я також хочу попередити, щоб по можливості сьогодні і завтра всі залишалися вдома — не ходили, не їздили вулицями, не виїжджали на природу, бо ворог може підло завдати ударів по населеним пунктам, містам. Тому я вас закликаю максимально знаходитися вдома біля своїх укриттів», — пояснив Бало.

Як писав KHARKIV Today, ще на початку квітня міський голова Барвінкове Олександр Бало закликав мешканців громади тимчасово евакуюватися через загрози повітряних ударів. Місто Барвінкове знаходиться за 42 кілометри від Ізюму, який 1 квітня повністю перейшов під контроль окупантів. Загальна чисельність населення Барвінкового становить близько 10 000 чоловік.

Джерело