Окупанти обладнують свої позиції в Харківській області та мінують підступи до них

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today Утримати позиції намагаються прикордонні райони на північ від міста Харкова.

Інженерно-фортифікаційне обладнання позицій проводиться підвищення стійкості оборони.

Російські окупанти обладнують свої позиції на харківському напрямку та мінують підступи до них. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

«На харківському напрямку ворог вів активну оборону, основні зусилля зосереджував на утриманні зайнятих рубежів та прикордонних районів на північ від міста Харкова. З метою підвищення стійкості оборони проводить інженерно-фортифікаційне обладнання позицій та мінування підступів до них», — йдеться у повідомленні.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, щоб стримати дії Сил оборони України, окупанти ведуть артилерійські та мінометні обстріли. Окрім позицій ЗСУ, під обстріл потрапила цивільна інфраструктура в районах населених пунктів Циркуни, Російські та Черкаські Тишки, Старий Салтов. У районі Коротичі були ракетні удари.

На слобожанському напрямку окупанти стріляли з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та танків. Для відновлення наступу відновлюють транспортну та залізничну інфраструктуру на тимчасово окупованих територіях.

Російська армія продовжує застосовувати засоби радіоелектронної боротьби, щоб не допустити до своїх позицій безпілотних літальних апаратів української армії.

На слов’янському напрямку окупанти обстрілювали цивільну інфраструктуру біля населених пунктів Чепель, Дубравне, Вернопілля, Довге та Богородичне. Намагалися наступати в районі Богородичного та Довгенького.

Як писав KHARKIV Today, в ніч на 4 червня окупанти завдали чотирьох ракетних ударів по цивільному аеродрому в Коротичі. Внаслідок обстрілу було пошкоджено кілька ангарів та літаки цивільної авіації. Близько 23:00 4 червня знову обстріляли аеродром «Коротич». По інфраструктурі аеродрому завдали трьох ракетно-артилерійських ударів. Було зруйновано два ангари і всю авіаційну техніку — легкі спортивні та тренувальні літаки, люди встигли сховатися.

Джерело