Окупанти ракетами вдарили по Чугуєву з Бєлгорода

Фото: Сергей Болвинов. За добу від обстрілів пошкоджено 30 об'єктів.

Російські окупанти обстрілювали Харківський, Богодухівський, Чугуївський та Ізюмський райони області. Вночі по Харкову не били.

Зранку 2 серпня під обстріл знову потрапив Чугуїв. Загарбники влучили в приміщення заводу. Снарядом зруйновані будівлі та обладнання, повідомили в ХОВА.

Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, окупанти завдали по Чугуєву ракетного удару. Попередньо, ракети були випущені з території Бєлгородської області. Тип ракет установлюється. Крім будівлі заводу та обладнання, були пошкоджені гаражі та автомобіль. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. 

За останню добу слідчі зафіксували 30 фактів пошкодження помешкань та інших об’єктів на території Харківської області внаслідок обстрілів російськими окупантами та пожеж.

«1 серпня під удари окупантів потрапили Харків, населені пункти Чугуїв, Мерефа, Безруки, Івашки, Одноробівка. Пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, міська громадська зупинка, автомобілі, складське приміщення фермерського господарства, приміщення залізничного транспорту та майно підприємств. Слідчі ретельно задокументували наслідки обстрілів, завданих військовими рф», — повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко..

Рятувальники за добу 18 разів виїжджали на виклики щодо ліквідації пожеж, у тому числі п’ять — через обстріли окупантів. Такі пожежі трапилися у Харківському та Богодухівському районах області. Горіли природні екосистеми, приватні житлові будинки та надвірні забудови, складська будівля, хвойні насадження.

За інформацією голови Золочівської громади Віктора Коваленка, 1 серпня з 15:00 до 17:30 окупанти обстрілювали село Одноробівка та Івашки. Через це загорілися склади на сільськогосподарському підприємстві, поле з пшеницею та були пошкоджені енергомережі. Постраждалих не було.

У Циркунах (Харківський район) пошкоджено житловий будинок. У Черкаських Тишках влучили по відкритих територіях. Через обстріл зруйновано готельно-ресторанний комплекс, пошкоджено господарчі будівлі та хвойні насадження.

За інформацією голови ХОВА Олега Синєгубова, у Богодухівському районі загарбники пошкодили фермерське господарство. У Харкові минулої ночі обстрілів не зафіксовано.

Фото: Олег Синєгубов

Як писав KHARKIV Today, росіяни намагалися наступати за 20 кілометрів від Харкова. Минулої доби окупанти висувались окремими підрозділами у районах населених пунктів Байрак та Дементіївка, після вогневого ураження відійшли.

Джерело