Окупанти розстріляли бригаду, яка вивозила поранених на Харківщині

Фото: Оржицька селищна рада Загинув військовий медик Іван Проскурін.

Іван Проскурін евакуював поранених побратимів, коли окупанти відкрили гранатометний вогонь.

10 серпня поблизу села Уди Богодухівського району Харківської області загинув військовослужбовець із Полтавської області Іван Проскурін. Про це повідомили в Оржицькій селищній раді.

«Автомобіль, у якому перебував Проскурін Іван у складі евакуаційної бригади, виконуючи завдання з вивезення з поля бою поранених, був розстріляний ворогами з гранатомета. Без сина, чоловіка та батька залишилися батьки, дружина та двоє малолітніх дочок», — сказано у повідомленні.

Зазначимо, Івану Проскуріну було 32 роки. У 2011 році він закінчив Хомутецький ветеринарно-технологічний коледж Полтавської державної аграрної академії (спеціальність — фельдшер ветеринарної медицини).

Іван Проскурін пішов захищати Україну від загарбників з перших днів повномасштабної війни. Він був військовим медиком. Поховають воїна у п’ятницю, 12 серпня, у селі Маяківка Оржицької громади, де він проживав.

Іван Проскурін. Фото: Хомутецький ветеринарно-технологічний коледж Полтавської державної аграрної академії

Як писав KHARKIV Today, 5 серпня в боях біля міста Вугледар Донецької області загинув викладач Харківського національного університету будівництва та архітектури Микита Білостоцький.

Джерело