Окупанти тримали в катівні на Харківщині понад 20 людей в одній камері

Фото: Харківська обласна прокуратура Прокурори обстежили катівню у місті Куп'янськ.

Ув’язнених піддавали фізичному та психологічному насиллю.

21 вересня прокурори оглянули катівню у місті Куп’янськ, яку облаштували під час окупації російські військові у напівпідвальному приміщенні відділу поліції. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Раніше повідомляли: Іноземці розповіли, як окупанти катували їх на Харківщині

В одній камері, розрахованій на чотирьох осіб, окупанти утримували понад 20 людей. Потерпіли розповідають, що вимушені були спати по черзі. Крім того, окупанти здійснювали психологічне насилля.

«Лякаючи людей, російські військові намалювали на стіні катівні картину: на фоні латинської літери «Z» жінка з радянським прапором, а позаду неї — окупант. Навіть тут ворожа армія ховається за спиною мирних мешканців і вірить в те, що в Україні на них хтось чекає», — зазначили в прокуратурі.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Встановлюються всі потерпілі.

Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура ПопереднійНаступний

Як писав KHARKIV Today, російські окупанти утримували громадян України та іноземців у катівнях на території Харківської області. Наразі відомо щонайменше про десять катівень у Балаклії, Ізюмі, Куп’янську, Вовчанську та Граковому (Чугуївський район). У катівнях людей били електрострумом, відривали нігті плоскогубцями, душили «удавками» та тримали у пластикових боксах.

Джерело