Окупанти вночі гатили по одному з районів Харкова: наслідки

Фото: Сергій Болвінов. Частково постраждали будинки й автосалон.

Російська армія завдала кілька ударів по Слобідському району, масштабних руйнувань не було.

Близько 4:40 у Харкові пролунало щонайменше чотири потужні вибухи. Усі удари прийшлися по району між стадіоном «Металіст» і станцією метро «Захисників України». Постраждав автосалон, який знаходиться поруч, багатоквартирний будинок. Ще у кількох житлових будинках подекуди повилітало скло в рамах.

За інфомацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, унаслідок обстрілу горів дах будівлі автосалону. Ще кілька снарядів влучили по відкритих територіях. За попередніми даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, постраждалих немає.

У прокуратурі повідомили, що пошкоджене також підприємство.

«Будь-які військові об‘єкти на вказаних територіях відсутні», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Начальник слідчого управління ГУ Нацполіції на Харківщині Сергій Болвінов говорить, що Харків знову обстріляли ракетами С-300, якими останнім часом закидають Харків й область (раніше застосовували ракети типу «Іскандер»).

«Ймовірно, це ракети С300. Країна-терорист вже не приховує обстріли цивільних об’єктів нашого міста», — повідомив Болвінов.

Розпочато домудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). У подальшому слідство передадуть до УСБУ.

Джерело