Окупанти втратили контроль ще над одним селом у Харківській області

Фото: KHARKIV Today. Під час відступу армія РФ підірвала мости в Циркунах.

Збройні Сили України продовжують наступальні дії на північ і північний схід від Харкова.

Внаслідок успішних атак окупанти втратили контроль над селом Циркуни одразу за окружною Харкова. Саме з Циркунів російська армія часто обстрілювала Салтівку.

Як повідомили у Генштабі, контрнаступ української армії на цьому напрямі триває. 6 травня стало відомо, що ЗСУ частково відбили Черкаські Тишки на цьому напрямі. Тут в окупації до кордону з РФ залишаються Російські Тишки, Слобожанське, Липці, в яких ворог з першого дня війни зробив штаб, Глибоке та Стрілечче.

Раніше глава підрозділу ЗСУ KRAKEN Костянтин Немічов під час прямого ефіру повідомив, що окупанти відкинуті від Окружної Харкова на 10-15, десь на 20 кілометрів, до кордону з РФ залишилося зачистити ще стільки ж.

«Якщо брати напрямок Руська Лозова — Циркуни, вони стояли впритул до самого Харкова. Зараз ми їх відкинули вже на 15, а десь і на 20 кілометрів. Ще залишилося 20 км до самого кордону. Це все реально. Вони деморалізовані, втрачають захоплені території. Поки що у них немає жодних позитивних новин. Вони тільки програють. Наше завдання — довести до кінця, забрати окуповані території», — сказав Немічов.

Нагадаємо, 6 травня українська армія відбила в окупантів шість населених пунктів: Старий Салтов, Шестаково, Перемога, Олександрівка, Українка на Вовчанському напрямку та частково Черкаські Тишки. До цього було звільнено Кутузівку, Момотово, Молодову у напрямку Волчанська.

Джерело