План з відновлення Харкова вже розробляється — Терехов

Мер Харкова розповів про відновлення міста.

Харків буде відбудовано після війни.

Для відбудови Харкова будуть залучені іноземні архітектори. Про це повідомили у Харківській міській раді із посиланням на Харківського міського голову Ігоря Терехова.

«За його словами, у місті вже розробляють план відбудови Харкова після перемоги, зокрема із залученням архітекторів з-за кордону», — сказано у повідомленні.

Як зазначив Терехов, незважаючи на те, що російські окупанти продовжують руйнувати місто бомбардуваннями, жителі не хочуть виїжджати, бо Харків — їхнє рідне місто. За словами мера, сьогодні жителі дуже згуртувалися та налаштовані на перемогу і відновлення міста після перемоги.

«Люди вже зараз запитують мене, як ми відновлюватимемо Харків. Усі готові разом розбирати завали, відбудовувати місто. Це свідчить про те, що люди живуть майбутнім. Нас не зламали і ніколи не зламають», — сказав Терехов.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський пообіцяв швидко та якісно відбудувати зруйновані внаслідок обстрілу російськими окупантами міста України,зокрема Харків. Після перемоги в Україні діятиме спеціальна державна програма з відбудови зруйнованих міст.

Як писав KHARKIV Today, станом на 14 березня у Харкові були зруйновані внаслідок обстрілів 600 житлових будинків, на 17 березня у Харківській області пошкоджено 77 шкіл.

Джерело