Поліцейські показали найбільшу катівнію росіян на Харківщині

Фото: Сергій Болвінов. Слідчі вилучили докази злочинів окупантів.

У місті Вовчанськ Харківської області окупанти облаштували катівню на території агрегатного заводу, штаб був у відділі поліції.

Після звільнення Вовчанська поліцейські оглянули катівню та штаб російських загарбників. На заводі утримували сотні людей з Вовчанська та сіл району. Багатьох із них не можуть знайти навіть після деокупації. Тут тримали ветеранів АТО, учителів української мови, дерслужбовців, які не погодилися на співпрацю з окупантами.

Докази злочинів окупантів збирають та документують, повідомив начальник Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

«Усім місцевим було відомо, що імпровізований штаб рашистів знаходився на території агрегатного заводу. Там же була і в’язниця, де тримали цивільних. Також ще одна «база» росіян була у відділі поліції, як і в кожному захопленому місті», — розповів Болвінов.

Слідчі вилучили докази, до яких належать відбитки пальців, схеми блокпостів, одяг, документація окупантів. Розслідування триває.

На фото, опублікованих Сергієм Болвіновим, є написана від руки «грамота» мінометному батальйону з літерами «Z», серпами та молотами, лист із записом «Затримані з Індії, Шрі-Ланка», нари з брудними ковдрами, написи на стіні «заперечення, гнів, прийняття», таблички з листів «А-4» — «Рота №2 окремої батальйонної технічної групи оперативно-бойового тактичного формування №1 МВС «ЛНР» та «Душ на 3-му поверсі». 

У приміщеннях — бруд, розкидані речі та закладені мішками вікна. Серед знайденого — картка вогню з розрахунками по церкві та підписом та командира комендантського взводу Іванова М. А. На одній зі стін окупанти наклеїли вирізки з журналів з напівоголеними жінками, також серед них є фото Алли Пугачової.

Фото: Сергій Болвінов Фото: Сергій Болвінов Фото: Сергій Болвінов Фото: Сергій Болвінов Фото: Сергій Болвінов Фото: Сергій Болвінов Фото: Сергій Болвінов Фото: Сергій Болвінов Фото: Сергій Болвінов ПопереднійНаступний

Як писав KHARKIV Today, у Харківській області виявили ще одну катівню. Вона знаходиться у приміщенні, де розміщувалася так звана «народна міліція «ЛНР». Це будівля Липецького ресурсного центру. Окупанти називали її «підвалом», там жорстоко катували людей, після чого вивозили до Росії.

Джерело