Поранений під час обстрілу Харкова хлопчик помер

Фото: Олег Синєгубов Окупанти вдарили ракетами по Слобідському району Харкова.

Постраждали 18 людей.

Внаслідок ракетного обстрілу російськими окупантами зранку 18 серпня Слобідського району Харкова загинуло троє людей, у тому числі 11-річний хлопчик. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, ще 18 людей отримали поранення. Серед них — 13-річний хлопчик та дівчинка.

«Дві ракети потрапили по приміщенню трамвайного депо. Пошкоджено ремонтний цех та гуртожиток, які стояли впритул один до одного, — розповіли у прокуратурі. — Гуртожиток частково зруйновано. Станом на цей час тривають рятувальні роботи, дані по постраждалим оновлюються».

Крім того, ще одна ракета влучила у нежитлову будівлю у Слобідському районі. Вона повністю зруйнована.

Також був обстріляний Холодногірський район. Ракету випустили по будинку культури. Після обстрілу будівля зайнялася на площі 4200 квадратних метрів. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

За фактами обстрілів Слобідського району Харкова та міста Краснограда, де загинуло подружжя та постраждала їхня 12-річна донька й ще двоє мешканців, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством) Кримінального кодексу України.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора України, станом на ранок 18 серпня у Харківській області через війну постраждали 200 дітей. Харківщина входить до переліку регіонів із найбільшою кількістю постраждалих через війну дітей. До цього переліку входять:

  • Донецька область — 376 постраждалих дітей
  • Харківська область — 200 постраждалих дітей
  • Київська область — 116 постраждалих дітей
  • Чернігівська область — 68 постраждалих дітей
  • Луганська область — 61 постраждала дитина
  • Миколаївська область — 60 постраждалих дітей
  • Херсонська область — 55 постраждалих дітей
  • Запорізька область — 40 постраждалих дітей.

Нагадаємо, за добу окупанти випустили по області понад вісім ракет — одна влучила ввечері 17 серпня у гуртожиток на Салтівці (семеро загиблих, 17 поранених, у тому числі 11-річна дитина), ще вісім ракет були випущені зранку 18 серпня з Бєлгорода (влучання у Холодногірському та Салтівському районах, у гуртожиток у Слобідському районі.

Джерело