Росіяни вдарили ракетою по об’єкту харківського метро

Фото: Нацполіція Окупанти випустили балістичну ракету в депо.

Потяги у метро Харкова не курсують на ділянці від станції «Академіка Барабашова» до станції «Героїв Праці». 

Одна з російських балістичних ракет, випущених по Харкову пізно ввечері 20 червня, вдарила по об’єкту інфраструктури Харківського метрополітену. Одна людина була поранена. Пошкоджені щонайменше три потяги. Про це 21 червня розповів начальник головного управління поліції Харківської області Володимир Тимошко, передає «Суспільне».

«Був завданий удар по інфраструктурі харківського метрополітену. Зокрема — по місцю розташування потягів метрополітену. В результаті чого було пошкоджено як мінімум три потяги, які обслуговують харківській метрополітен… Внаслідок удару по інфраструктурі метрополітену є поранений. Будемо сподіватись, що загрози життю не буде», — розповів він.

За інформацією міськради, у депо пошкоджені три потяги, продовжується розбір завалів.

На думку Тимошка, окупанти наносять ракетні удари, щоб люди почали панікувати і масово виїжджати з Харкова.

Згодом у відділі комунікацій поліції Харківської області розповіли, що близько 23:55 20 червня внаслідок ракетного удару зруйнована одна з будівель харківського метрополітену. В результаті вибуху травми отримав 61-річний працівник депо. З тілесними ушкодженнями чоловіка доставили до лікарні.

Фото: Нацполіція

«Пошкоджено дах, частково зруйновані стіни, вибиті віконні рами. Вибуховою хвилею пошкоджена стіна навпроти виходу з депо. Частково зруйновані вагони», — пояснили там.

Поліцейські оглянули місце події та зібрали речові докази. За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Фото: Нацполіція

Раніше голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов поінформував, що серед поранених внаслідок російського обстрілу за добу — працівник транспортного підприємства в Салтівському районі Харкова. Після обстрілу на підприємстві сталася пожежа.

Нагадаємо, з 21 червня потяги знову не курсують до кінцевої зупинки на Салтівській лінії метро. 

Джерело