Російською ракетою зруйнувано спорткомплекс у центрі Харкова

Фото: KHARKIV Today. У ніч з 23 на 24 червня по Харкову вдарили чотирма високоточними ракетами з території РФ.

Одна з ворожих ракет влучила у спортивні споруди університетського спорткомлексу в центрі Харкова.

Російські загарбники продовжують нічний терор міста. Біля опівночі з сусіднього Бєлгорода було випущено чотири високоточні ракети. Одна з них влучила у спортивний комплекс у Київському районі. Будівля сильно постраждала, почалася пожежа, яку гасили чотири години.

«Близько 00:26 ракета окупантів влучила в один зі спортивних об’єктів у Київському районі Харкова. Будівля зазнала значних руйнувань, трапилась пожежа на площі 200 квадратних метрів. До її ліквідації було залучено п’ять оперативних відділень ДСНС. О 04:09 вогнеборцям вдалось приборкати вогонь», — повідомили в ГУ ДСНС у Харківській області.

Спорткомплекс повністю зруйнований, прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За попередньою інформацією, постраждалих внаслідок влучання ракети немає.

Комплекс зруйнований вщент. Фото: прокуратура Харківської області.

Крім Київського району, уночі були обстріляні кілька населених пунктів на Харківщині.

«Під удари ворожих ракет та снарядів потрапили Харків, село Циркуни, міста Дергачі та Чугуїв. Пошкоджено житлові будинки, гаражі, у Харкові частково зруйновано приміщення спортивного комплексу вишу», — повідомив начальник ГУ Нацполіції Харківщини Володимир Тимошко..

За добу рятувальники гасили 16 пожеж, які сталися внаслідок російських обстрілів на Харківщині.

Нагадаємо, окупанти з початку війни знищили кільки спортивних споруд у Харківській області. Так, ракетою був розтрощений спорткомплекс ХНУ ім. Каразіна «Уніфехт», база ФК «Металіст 1925» у Високому, аероклуб у Коротичі.

Джерело