Росія відправила до Харківської області тисячу мобілізованих у «ЛДНР»

Иллюстративное фото: Людмила Денисова На ізюмський напрямок прибуло близько тисячі солдатів.

Окупанти проводять наступ за напрямками Ізюм — Барвінкове та Ізюм — Слов’янськ. На ці напрямки перекидають техніку та військових.

Росія відправила воювати в Ізюмський район Харківської області тисячу мобілізованих із тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

«Продовжується посилення ударного угруповання противника. До зазначених районів переміщено до 300 одиниць озброєння та військової техніки та прибуло близько тисячі мобілізованих осіб із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей», — сказано в повідомленні.

За інформацією Генштабу ЗСУ, для протиповітряного прикриття наступаючих військ у чотирьох районах окупанти розгорнули два зенітно-ракетні дивізіони «БУК-М2» і «Тор-М». На Слобожанському напрямку російська армія продовжує завдавати артилерійських ударів по Харкову.

Як писав KHARKIV Today, 30 квітня у Генштабі ЗСУ повідомили про звільнення від окупантів ще трьох сіл у Харківській області – Верхня Роганка, Слобідське та Прелісне. Це невеликі села з населенням до двохсот людей, що знаходяться між Вільховкою та Кутузівкою, яку звільнили минулого тижня.

Джерело