Російські окупанти пошкодили у Харківській області понад 120 об’єктів культурної спадщини

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today Росія руйнує пам'ятки історії, монументального мистецтва, археології та архітектури, культові споруди, заклади культури.

Найбільше постраждали пам’ятки архітектури.

Внаслідок обстрілів у Харківській області пошкоджено понад 120 пам’яток історії, монументального мистецтва, археології та архітектури та 14 культових споруд. Про це повідомив заступник директора департаменту культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації Олександр Костін в ефірі «Українського радіо», пише «Суспільне».

«Станом на сьогодні загальна кількість пам’ятників, які отримали пошкодження, становить понад 120. Це і пам’ятники історії, монументального мистецтва, дві пам’ятки археології, значна кількість пошкоджених — це пам’ятки архітектури», — сказав Костін.

Як пояснив Костін, із пошкоджених 14-ти культових споруд більшість перебувають у Харкові. Крім того, від обстрілу постраждали близько 53 закладів культури — бібліотеки, клуби, школи естетичного виховання. Точну суму збитків наразі не підрахували.

«Десятки-десятки мільйонів», — зазначив Костін.

Як писав KHARKIV Today, близько 23:00 6 травня російські окупанти обстріляли музей Григорія Сковороди в Сковородинівці (Золочівська громада). Снаряд потрапив у дах будівлі. На території знаходився 35-річний чоловік, який доглядав музеєм, він отримав поранення. Приміщення було практично знищено, колекція не постраждала, її заздалегідь перемістили в безпечне місце.

Джерело