Російська армія намагається контрнаступати на півночі Харківської області

Фото: ТРО. Окупанти здійснили вогневі нальоти на Рубіжне та Тернову.

Росіяни намагаються скувати просування Збройних сил України.

На Харківському напрямку українські війська протидіють 6-й армії військового західного округу, 41-й армії центрального військового округу, береговим військам балтійського флоту, а також підрозділам мобілізаційного резерву, так званого 1-го армійського корпусу. На півночі та північному сході від Харкова армія РФ намагалася наступати на раніше звільнені українською армією села. Про це 25 травня повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

«Ці російські підрозділи зосередилися на утриманні зайнятих рубежів і районів та недопущенні просування українських військ. З цією метою противник здійснив вогневі нальоти на Рубіжне та Тернову. Ворог намагався контрнаступати у напрямку населених пунктів Тернова, Руські Тишки та Питомникк», — поінформував він.

Як писав KHARKIV Today, на початку травня ЗСУ звільнили від окупантів Руські Тишки та Питомник, а також зайшли у Рубіжне на Вовчанському напрямку і пізніше вийшли на державний кордон у районі Тернової. Останній тиждень росіяникинули всі сили на те, щоб відтіснити українську армію від кордону та постійно обстрілюють Тернову.

Раніше повідомляли: Окупанти залякують мешканців Харківської області «нациками»

Нагадаємо, для відновлення міста у Харківській області шукають сильних чоловіків. 

Джерело