Росія намагатиметься зірвати опалювальний сезон у Харкові

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today Загарбники знищили близько 30% житлового фонду міста.

Незважаючи на виклики війни, дати тепло у Харкові планують вчасно. 

Окупанти продовжують нищити критичну інфраструктуру міста. Із 24 лютого без перестану обстрілюють котельні, підстанції, будівлі комунальних підприємств, теплоцентралі.

Це говорить про те, що армія РФ хоче посіяти паніки серед городян. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національних телеканалів 2 серпня. 

«Дуже багато обстрілів, які були в Харкові, зруйнували котельні, трубопроводи, водогони. Ми це все сьогодні відновлюємо для того, щоб 15 жовтня розпочати опалювальний сезон. Тому що до будинків харків’ян потрібно подавати тепло, гарячу воду… Ми розуміємо, що, звісно, ​​будуть «прильоти», звичайно, російський агресор усіляко намагатиметься завадити нам вчасно розпочати опалювальний сезон, але тим не менш, ми розраховуємо і плануємо зробити так, щоб опалювальний сезон у Харкові почати вчасно. Це велика робота, бо крім магістральних трубопроводів, окрім зруйнованих котелень, у нас багато житлового фонду, близько 30% житлового фонду в тій чи тій мірі знищено. І цих людей, які залишилися без даху над головою, ми сьогодні розміщуємо в гуртожитках і готуємо гуртожитки до опалювального сезону», — розповів мер міста.

Раніше повідомляли: ТЕЦ-5 завершила підготовку до нового опалювального сезону

Для проходження опалювального сезону комунальники робитимуть все можливе й неможливе. Наразі дуже потрібні люди для проведення робіт у пошкоджених будинках. Працювати тільки на волонтерських засадах.

«Те, що стосується проходження осінньо-зимового сезону, ми робитимемо все можливе, а може й неможливе, для того щоб у будинках харків’ян було тепло. Закриваємо контури, розбиті вікна. Бракує людей. Ми звертаємося до волонтерів із проханням про те, щоб нам теж допомагали встановлювати вікна, закривати контури, утеплювати будинки, ця робота буде робитися», — поінформував він.

Нагадаємо, у харківʼян просять допомоги з підготовки до опалювального сезону. Ремонтним бригадам необхідний доступ до квартир.

Джерело