Росія продовжує стягувати техніку поблизу окупованої частини Харківщини

Фото: Радіо Свобода Супутник зафіксував техніку окупантів.

Частину техніку окупанти транспортують залізницею, після чого направляють до села Соболівка Бєлгородської області (Росія).

Росія продовжує стягувати військову техніку до кордонів з Україною поблизу окупованої частини Харківської області. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на знімки, які зафіксував супутник Planet Labs.

«28 липня супутник зафіксував у селі Соболівка Бєлгородської області РФ збільшення кількості військової техніки й особового складу російської армії у порівнянні зі знімком з космосу цієї місцевості за 19 червня», — зазначили журналісти.

Як пише «Радіо Свобода», територію цього села Росія і раніше використовувала для розміщення техніки. Експерти зазначають, що окупантам зручно стягувати техніку через окуповану частину Харківської області, оскільки до неї ведуть дороги від села Соболівка. За їхніми оцінками, російські військові можуть використовувати цю техніку на Ізюмському та Слов’янському напрямках.

«Це Валуйський район Бєлгородської області — там є і дорога, і залізниця. Розвантажують вагони там, а звідти вони перекидають сили до окупованого міста Ізюм Харківської області. Вони побоюються, що під час розвантаження ешелону з вагонів може бути нанесений удар, тому розвантажуються на своїй території. Далі вони пересуваються дорогами», — пояснив військовий експерт Олег Жданов.

Як писав KHARKIV Today, 18 липня недалеко від кордону Харківщини з Російською Федерацією британська розвідка зафіксувала нову ремонтну базу окупантів. Побиту в Україні техніку накопичили на хуторі Барвінок (Бєлгородська область, Валуйський район, за 10 кілометрів від кордону).

Джерело