Росія завдала ударів по Харкову ракетами С-300

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today Із Бєлгорода завдали три удари.

У неділю 13 листопада ввечері на Харківщині без перестанку звучала повівтряна тривога.

Уже близько 22:40 у місті пролунали три вибухи. Росіяни за традицією завдали ударів ракетами С-300. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав.

«Ворог завдав по Харкову удару трьома ракетами, попередньо ЗРК С-300. В Індустріальному районі пошкоджено промисловий об’єкт. Попередньо, без постраждалих», — повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Нагадаємо, останнім часом через брак ракет Росія завдає ударів по Харкову саме ракетами класу земля-повітря С-300. 

Таких ракет в окупантів більше ніж достатньо. Саме цими ракетами б’ють по деокупованих територіях та по лінії фронту, зокрема на Харківщині, повідомляв речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Ракет С-300 у них може бути тисячі. Вони є виробником цих ракет. Їх доволі-таки багато на складах залишилось. Цими ракетами противник бʼє саме у прифронтовій зоні. Вони збільшили дещо їхню дальність застосування. Дещо там невелику зробили кустарним методом модернізацію, яка дозволяє їх запускати з дистанції до 150 кілометрів. Але чим далі та ракета запускається по Запоріжжю, Миколаєву чи Харківщині, тим більше вона є неточною. Точність тоді в рази падає. І, тому маємо такі наслідки, на жаль, гине мирне населення, гинуть люди», — розповів Ігнат.

Джерело