Російський майор застрелив жінку в Ізюмі через ревнощі: його ідентифікували

Фото: С. Болвінов. Окупант вистрелив в українку посеред білого дня.

Жительку Івано-Франківська, яка не змогла виїхати з окупованого Ізюму, вбили на початку червня 2022 року.

Жінка переїхала на Харківщину незадовго до повномасштабного вторгнення росіян. Вона жила в Ізюмі разом з чоловіком, а коли почалася окупація, не змогла виїхати. У травні до Марії почали залицятися російські офіцери. Як установили слідчі, вони обіцяли жінці «забрати її до рф, подалі від війни” і ревнували її один до одного.

«Другого червня вдень Марія підійшла до штабу росіян — там був Wi-Fi, який був необхідний для зв’язку з родичами. Зі штабу вийшов п’яний майор Олександр, один з тих, хто ревнував Марію. Він вистрілив Марії у груди прямо посеред дня, при цьому були свідки. Жінка померла одразу на місці», — повідомив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов.

Слідчим удалося ідентифікувати майора-вбивцю. Це 39-річний майор Олександр, заступник командира взводу з озброєння 245-го гвардійського мотострілецького полку. Судячи з фото у соцмережах, окупант одружений. Майору заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 438 КК України — порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством. Якщо його провина буде доведена, йому загрожує ув’язнення на термін від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

«Окупант більше не зможе виїхати з болота — у будь-якій цивілізованій країні він одразу буде заарештований та направлений до України, де його чекатиме суд», — повідомив Болвінов.

Джерело