«Розкажи свою історію війни»: в Україні запустили SMS-розсилку

Розсилка — безпечна.

Жителям України надходить SMS-розсилка з текстом: «Розкажи свою історію війни — світ має знати правду!».

SMS від Ukraine з посиланням на сайт mywar.mkip.gov.ua, яке отримали українці, безпечне. Акаунт Ukraine належить Держспецзв’язку. Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації.

«mywar.mkip.gov.ua — це сайт, створений Міністерством культури та інформаційної політики України, щоб громадяни розповідали свої історії війни для всього світу. Акаунт, з якого було здійснено розсилання під назвою «Ukraine», належить Держспецзв’язку», — сказано у повідомленні.

Після розсилки вказаного повідомлення 3 квітня у мережі масово почали з’являтися заклики не відкривати та видаляти повідомлення, оскільки надсилають його нібито для отримання особистих даних. У Центрі протидії дезінформації зазначили: це залякування, розсилання — безпечне, звертати увагу потрібно на інші повідомлення — з файлами xlsx, exe та zip.

«Попереджаємо, що ці залякування не відповідають дійсності. Не втрачайте пильності для отримання будь-яких повідомлень, які містять посилання, особливо з файлами-додатками у форматі xlsx, exe, zip. У жодному разі не переходьте за такими посиланнями», — підкреслили у Центрі протидії дезінформації.

Як писав KHARKIV Today, українцям пропонують роботу далекобійника, однак після угоди роботодавці можуть брати людину у заручники для виконання наказів російської армії. На сайтах з пошуку роботи зафіксовано з 19 березня стрімке зростання пропозицій роботи для таких «далекобійників».

Джерело