Справа харківської коригувальниці: засідання перенесли через флешку

Фото: «Суспільне Харків» Перерву попросили для встановлення причини несправності флешкарти.

У суді мали переглядати відео з обшуку у Дар’ї Кригіної, однак флешкарта не бачила файлів.

Судове засідання по справі, де обвинуваченою у корегуванні вогню проходить 30-річна юристка Дар’я Кригіна, перенесли. Причиною стала технічна проблема, повідомляє «Суспільне Харків».

Прокурор Анна Снігур просила суд вивчити відео обшуків у квартирі Дар’ї Кригіної, однак флешкарта не відтворювала файли. До зали викликали технічного фахівця, він сказав, що на флешкарті є, ймовірно, пошкодження. Тому прокурор попросила перерву у розгляді справи.

«Я прошу перерву для встановлення, що саме стало проблемою для запуску відео», — звернулася прокурор Анна Снігур.

Захист обвинуваченої не заперечив проти перерви у розгляді справи.

Дату поновлення слухання справи не назвали.

Як писав KHARKIV Today, Дар’ю Кригіну затримали у квітні 2022 року. Слідчі встановили, що Кригіна приїхала до Харківської області з тимчасово окупованої території й за завданням куратора встановлювала координати розташування військової та критичної інфраструктури міста, а також місця дислокації сил і підрозділів ЗСУ та Нацгвардії України.

За координатами, які надала Кригіна, російські окупанти скоригували вогонь по об’єктах у центрі Харкова. Внаслідок цих обстрілів були загиблі та поранені.

Крім того, слідство встановило, що Кригіна навчалася у Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого, її однокурсником був заступник голови Харківської обласної ради Богдан Мальований, у якого знайшли паспорт громадянина Росії.

22 грудня Дзержинський райсуд Харкова змінив запобіжний захід Кригіній на тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 496,2 тисячі гривень. Наступного дня вона вийшла з-під варти. Однак 6 січня її знову взяли під варту.

Кригіна провину не визнає.

Джерело