Світла у більшості районів Харківщині не буде до ранку

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. У жодному населеному пункті області немає електроенергії.

Поки що відсутнє розуміння того, коли відновлять електропостачання. 

Окупанти завдали шість ракетних ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури Харківщини, світла немає. Про це 15 листопада повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

«У нас було два прильоти по місту Харкову, чотири прильоти по Чугуївському району. Все це — обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури. Наразі ми чітко розуміємо ті пошкодження, які ми маємо. Світла немає ані в місті Харкові, ані в області — в жодному населеному пункті. Зараз наші аварійники приступили вже до аналізу тих пошкоджень, які ми маємо і ми чітко будемо розуміти, які терміни нам будуть потрібні для того, щоб ми усунули ці всі пошкодження. Є складнощі, складнощі в тому, що наразі у нас по Харкову, по Харківській області лунають сигнали повітряної небезпеки. Тому, повноцінно приступити до ліквідації тих наслідків ми не можемо. Як тільки ми чітко будемо розуміти терміни і строки, ми одразу повідомимо про це людям, для того щоб розуміти, коли ми зможемо відновити електропостачання по місту Харкову, по районах області», — розповів він в ефірі національних телеканалів. 

За словами Синєгубова, наразі подачу води не зупиняли. 

«Поки що вода є, оскільки вона працює за залишковим принципом від того тиску, який ще був і від того тиску насосів, який вони подавали до аварійної ситуації. Наразі будемо дивитись. Якщо ми будемо розуміти, що, наприклад, за десять годин чи дванадцять нам вдасться відновити електропостачання, то ситуація буде стабілізована. Якщо ні, тоді будемо приймати рішення щодо введення, так би мовити, плану Б, для того щоб запускати насоси водоканалу в аварійному режимі», — пояснив голова Харківської ОВА.

Він прогнозує, що до ранку світла не буде.   

«Я хочу сказати, що до, напевно, ранку так точно не буде електроенергії. Якщо нам удасться відновити її швидше, звичайно, будемо над цим працювати. Однак ця інформація досить приблизна, тому що ще йде аналіз процедури і шляхів відновлення електропостачання», — поінформував Синєгубов.

Раніше повідомляли: Росія випустила по Україні 100 ракет, у тому числі на Харківську область

В Україні від російських ракет постраждало 15 енергетичних обʼєктів у різних областях. Через це зараз є відключення світла у Києві та понад десяти областях, в тому числі Харківській. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. 

«Загалом зараз відключено більше 7 мільйонів абонентів, якщо ми рахуємо, звісно, в людях — це набагато більше», — додав він.

Нагадаємо, близько 16:00 15 листопада окупанти вдарили по обʼєктам критичної інфраструктури у Харкові та області. Зникло світло.  

Джерело