Тіла 263 загиблих вилучили в Ізюмі

Фото: Нацполіція  У деяких жертв зв'язані руки, є колото-різані рани.

На території лісу знайшли 450 поховань вбитих та закатованих людей та одну братська могила військових.

20 вересня із місця масового поховання в Ізюмі ексгумували 263 тіла загиблих, у тому числі тіла двох дітей. Про це повідомляє відділ комунікації головного управління Нацполіції Харківської області. 

Про місце масового поховання людей, які стали жертвами воєнних злочинів, учинених російськими військовослужбовцями та утвореною в місті окупаційною владою поліцейським стало відомо після звільнення Ізюму 10 вересня. На території лісу нараховується 450 поховань вбитих та закатованих людей та одна братська могила військових.

Фото: Нацполіція

«При візуальному огляді частина вилучених тіл має ознаки катувань, у деяких зв’язані руки, маються колото-різані рани. Тіла перебувають у стані гнилісних змін, тому у слідства більш детальна інформація буде після проведення судово-медичних експертиз, які вже призначені, — повідомив заступник начальника управління організації розслідування злочинів, учинених в умовах воєнного конфлікту, Головного слідчого управління НПУ Дмитро Шевчук.

Раніше повідомляли: В Ізюмі може бути не одне стихійне кладовище

Фото: НацполіціяФото: Нацполіція

У поліції пояснили, що велика кількість людей, які перебували в окупації, стала свідками воєнних злочинів. Вони вже надають слідчим свідчення щодо локацій, де стояли російські війська, про місце розташування їхніх штабів, комендатури, місця, де утримували та катували українців.

Одну з тортурних кімнат знайшли в Ізюмському районному управлінні поліції. Там вже працюють слідчо-оперативні групи.

Слідчі дії тривають. У кожному куточку деокупованої Харківщини правоохоронці займаються пошуком, фіксацією та документуванням злочинів Російської федерації.

Як писав KHARKIV Today, 15 вересня в Ізюмі виявили масове поховання людей. Близько 500 тіл поховані у лісі поблизу міського кладовища. 16 вересня почалася ексгумація. Станом на 19 вересня ексгумували 146 тіл. 

Джерело