Тренер та кілька гравців пішли з «Металісту» Ярославського в інший клуб 

Фото: «Металіст» У "Металісті" думають над здачею в оренду "Дніпру-1" легіонерів.

За перехід головного тренера до дніпровського клубу «Металісту» сплатили «солідну компенсацію».

З харківського футбольного клубу «Металіст» пішли головний тренер Олександр Кучер та кілька гравців. Вони приєдналися до клубу «Дніпро-1». Про це повідомили на сайті «Металісту» після конференції 13 липня. 

«Одним із ключових питань до обговорення став перехід головного тренера першої команди Олександра Кучера та кількох гравців у «Дніпро-1». Як відомо, керівництво ФК «Металіст» ухвалило це рішення, керуючись довгостроковими інтересами клубу», — сказано у повідомленні.

Раніше повідомляли: У «Металісті 1925» — другий новачок

Як пояснили у «Металісті», головний тренер футбольного клубу «Дніпро-1» перейшов до донецького «Шахтаря», після чого «Дніпро-1» запросив до себе головного тренера «Металісту» Олександра Кучера. За швидке рішення запропонував «солідну компенсацію», тому Кучер пішов. «Металіст» планує кошти за свого тренера спрямувати на розвиток клубу.

«Дніпровський клуб був змушений терміново шукати нового тренера, який зміг би якнайшвидше приступити до підготовки команди до дебюту в єврокубках. У цих умовах «Дніпро-1» був готовий запропонувати солідну компенсацію за перехід якісного фахівця, яким, безперечно, є Олександр Кучер. Зважаючи на те, що кошти, отримані від переходу головного тренера, можна спрямувати на розвиток футбольного клубу, «Металіст» вирішив відпустити Олександра Кучера», — розказали у «Металісті».

Як повідомив журналіст Ігор Бурбас, Олександр Кучер залишив «Металіст» і прибув до «Дніпра-1» після матчу «Металіста» з «Антальяспором», що проходив 7 липня у Туреччині. 

Крім головного тренера, до «Дніпра-1» перейшли кілька гравців. У «Металісті» пояснюють: дніпровський клуб буде грати в єврокубках, тому футболісти, які до нього доєдналися, зможуть отримати «неоціненний досвід». У клубі припускають, що тимчасово до «Дніпра-1» відправлять й легіонерів «Металісту». Крім того, розглядається перехід на позицію спортивного директора Євгена Краснікова. 

«Завдяки виступам дніпровського клубу в єврокубках команда зможе перебувати за межами України, що має першочергове значення для іноземних футболістів. Відповідно, оренда — єдиний сьогодні спосіб для «Металіста» зберегти контракти своїх легіонерів», — зазначили у «Металісті».

Наразі до «Металісту» приєдналися нові гравці. Харківський футбольний клуб підписав контракти з Дмитром Коркішком, Данилом Книшем та Русланом Бабенком.

Джерело