Третя евакуація. З окупованої Харківщини виїхали 1700 людей

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today Волонтери допомагають вибратися на підконтрольну Україні територію по понеділках.

На підконтрольну Україні територію дісталися жителі Печенізької, Куп’янської, Великобурлуцької, Вовчанської та Ізюмської громад.

Понад 1700 людей змогли виїхати із тимчасово окупованих територій Харківської області 13 червня. Місцеві жителі колоною діставалися дамби у Печенігах, потім переходили її пішки, потім волонтери допомагали виїхати до Харкова. Це була третя вдала евакуація на Харківщині, хоча жодних «зелених» коридорів не було.

«Незважаючи на інформацію про можливі провокації, небезпеку обстрілів, зусиллями обласної та районної військової адміністрацій, органів місцевого самоврядування, волонтерів вдалося допомогти людям, які самостійно дісталися селища Печеніги і пішки перейшли через дамбу гідровузла. Людям, які вирвалися з окупаційного пекла на підконтрольну територію, надали першу необхідну підтримку», — повідомив голова Печенізької громади Олександр Гусаров.

Серед евакуйованих — жителі Печенізької, Куп’янської, Великобурлуцької, Вовчанської та Ізюмської громад.

Раніше повідомляли: «Мами з немовлятами ховалися в окопах». Як волонтери рятують людей із окупації

Нагадаємо, евакуацію з тимчасово окупованих територій Харківської області проводять по понеділках. Вдруге поспіль волонтери напередодні скасовували виїзд людей через можливу небезпеку. Але охочі вибратися із захопленої частини Харківщини все одно поїхали до селища Печеніги і змогли потрапити на підконтрольну Україні територію. Дорогою до підконтрольної України люди проходять 8 російських блокпостів. Чоловіків призовного віку зазвичай не пропускають.

Джерело