В Ізюмі може бути не одне стихійне кладовище

Фото: Армія.інформ Наразі у місті ексгумували тіла 146 людей із одного місця масового поховання.

Серед загиблих є закатовані люди. 

У звільненому місті Ізюм може бути не одне стихійне кладовище. Про це говорять місцеві мешканці, розповів заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін в ефірі національних телеканалів 19 вересня. 

«Місто Ізюм, воно давнє, і так вже склалося, що в місті Ізюм не одне, не два і не три кладовища. І те, що ми бачимо на вулиці Шекспіра, де зараз проводяться заходи з ексгумації — це не єдине кладовище, як повідомляють місцеві, де можуть бути такі виявлені звірства. Тому робота йде, і, безумовно, що молимо Бога, щоб такого не було. Але попередня інформація про наявність ще таких захоронень, які потребують уваги правоохоронних органів, безумовно, є», — поінформував він. 

Нагадаємо, 15 вересня в Ізюмі виявили масове поховання людей. Тіла знайшли у лісі поблизу міського кладовища. Ексгумацію розпочали 16 вересня. Більшість із 146 вилучених станом на 19 вересня тіл — це цивільні особи, в тому числі двоє дітей. Частина загиблих має ознаки насильницької смерті, є тіла зі зв’язаними руками та слідами катувань. У померлих також наявні мінно-вибухові травми, осколкові та колото-різані поранення.

Джерело