В Ізюмі з’явилися вулиці Пам’яті та Всеволода Нестайка

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today Вулиця Пам'яті названа на честь десятків загиблих у будинку, на який скинули авіабомбу.

Ізюм продовжує швидку і сміливу декомунізацію. У найбіільш постраждалому від окупантів місті на Харківщині уже позбулися 77 назв, пов’язаних із Росією та СРСР.

Цього разу розпорядженням голови Ізюмської ВЦА Володимира Марченка було переіменовано 16 топонімів, повідомив його заступник Володимир Мацокін. 

«Ми продовжуємо роботу по переіменуванню вулиць нашого міста. Роботу важливу і потрібну. 77 вулиць вже ніколи не нагадають нам про тих, хто вбиває і знищує нас. Тепер ці вулиці данина нашим героям, нашій історії, нашій культурі і традиціям. Передчасно? Неактуально? Після війни? Ні. Запізно. Років на вісім-десять», — написав Мацокін у соцмережах.

Цього разу на мапі Ізюму з’явилася вулиця Пам’яті. Це колишня Першотравнева, фото якої бачив увесь світ: будинок на цій вулиці був знищений росіянами у березні. Тут під завалами загинули щонайменше 54 людини, цілі сім’ї. 

Також були перейменовані:

вул. Булгакова – вул. Сергія Нігояна

вул. Гвардійська – вул. Літературна

вул. Гомоненка – вул. Солов’їна

вул. Добролюбова – вул. Джерельна

вул. Краснокутського – вул. Мстислава Великого

вул. Леваневського – вул. Євгена Коновальця

вул. Макаренка – вул. Всеволода Нестайка

вул. Малиновського – вул. Світанкова

вул. Павлова – вул. Українських енергетиків

вул. Попова – вул. Василя Барки

вул. Радищева – вул. Богдана Ступки

вул. Шмідта – вул. Леоніда Каденюка

вул. Тимірязєва – вул. Юрія Татарінова

вул. Тютчева – вул. Максима Марищака

вул. Кооперативна – вул. Хмельницька.

Нагадаємо, в Ізюмі знайшли одне з найбільших масових кладовищ, де були поховані більше 450 людей. Одним із прикладів злочинів військ Росії є вбивство сім’ї Столпакових: 31-річної Олени, 33-річного Дмитра, а також їхніх дітей і бабусі. Родина загинула в результаті бомбардування житлового будинку на вул. Першотравневій. Будинок тривалий час обстрілювали, через що врятувати людей, які опинились під завалами, було неможливо.

Джерело