В Україні пройде благодійний забіг на підтримку Харкова

Для забігу можна обирати будь-який безпечний маршрут, пробіжку необхідно записати у мобільному додатку.

70% прибутку від кожного стартового внеску організатори забігу обіцяють спрямувати на відбудову постраждалих від окупантів міст.

В Україні проходить віртуальний благодійний забіг — «Забіг відновлення-2022 online», під час якого збирають кошти на відбудову зруйнованих через війну міст України — Бучі, Чернігова та Харкова. Учасники можуть самі обрати маршрут та записати пробіжку за допомогою мобільного додатку. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на департамент у справах сім’ї, молоді та спорту.

«Забіг пройде в онлайн-форматі. Це означає, що після реєстрації учасник може самостійно обрати безпечний маршрут у місті, де він перебуває, та пробігти заплановану дистанцію, записавши пробіжку на будь-який біговий мобільний додаток», — пояснили у департаменті.

За інформацією департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міськради, віртуальний забіг буде проходити у три етапи. Перше місто, де стартував забіг, стала Буча. Там забіг триває з 27 червня по 17 липня. У Чернігові благодійний забіг розпочнеться 18 липня і продовжиться до 31 липня. У Харкові його проводять з 1 по 14 серпня.

«Кожен охочий може долучитися як до всіх трьох, так і окремо до будь-якого на вибір. Доступна участь на дистанціях 21 кілометр, 10 кілометрів та на вільній дистанції. Взяти участь у забігу можна у будь-якому куточку України та світу», — зазначили у департаменті.

Охочі взяти участь у віртуальному благодійному забігу повинні пройти реєстрацію. Зробити це можна за посиланням.

На сайті «Забігу відновлення-2022 online» сказано, що 70% прибутку від реєстрації перерахують добровольчому будівельному батальйону «Добробат» на відбудову Харкова та Харківщини. Вартість стартового внеску складає 890 гривень, однак внесок можна збільшити. Для цього необхідно в особистому кабінеті вказати більшу суму або додати до замовлення сертифікат на благодійний внесок на суму 150, 300, 600 або 1500 гривень. 

Стартовий внесок включатиме електронний стартовий номер учасника з іменем, медаль фінішера, доставку медалей Новою Поштою по Україні та диплом фінішера в особистому кабінеті. До забігу пропонують долучитися всіх, хто хоче відновити Харків після війни.

«Харків встояв попри місяці обстрілів та авіабомбардувань, і українська армія потроху відтісняє окупантів від міста. Знищено близько 30% житлового фонду, і ще пів тисячі будинків підлягають знесенню. Час відбудовуватись — адже ми не росіяни, щоб жити в руїні. ЕТАП «ХАРКІВ» створений для тих бігунів, які хочуть і можуть своїми кілометрами долучитися до відновлення міста. Реєструйся та біжи!», — зазначили організатори забігу.

Як писав KHARKIV Today, організатори благодійного збору коштів «Адмінський збір» у найбільш популярних Telegram-каналах Харкова передали бійцям 227-го батальйону 127-ї бригади Сил територіальної оборони та 93-ї бригади Збройних сил України два пікапи Mitsubishi, придбані за зібрані кошти. 

Джерело