«Важко й на Харківщині»: президент про ситуацію на фронті

Ілюстративне фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Володимир Зеленський назвав важкою ситуацію на півдні, у Донецькій та Харківській областях.

Україна очікує на цьому тижні новин від партнерів щодо подовження військової підтримки.

Ситуація на фронті в Донецькій та Харківській областях залишається важкою. Окупанти намагаються сконцентрувати свої сили, українська армія робить усе можливе, аби не допустити просування. Про це повідомив Президент України у своєму відеозверненні.

«Наша армія робить усе можливе, щоб зупинити російський терор і завдати окупантам якнайбільших втрат. Авдіївка, Піски, Мар’їнка, Бахмутський та інші гарячі напрямки в Донецькій області забирають основні зусилля і, на жаль, багато життів. Важко й на Харківщині, на півдні нашої країни, де окупанти намагаються сконцентрувати сили», — розповів президент.

Володимир Зеленський зазначив, що ключовим для України у боротьбі з ворогом є потужна зброя. Її очікують від партнерів.

«Щодня й без будь-яких пауз працюємо для посилення постачання зброї, для того, щоб відправляти на передову більш потужні й далекобійні системи. І на тижні очікуємо новин від партнерів щодо пакетів підтримки. Хороших новин», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, минулого тижня армія РФ почала масово перекидати армію на південь України. Частково сили відводять зокрема й з Ізюмського напрямку. На початку серпня Збройні сили України звільнили на Ізюмщині два села. 5 серпня лінія фронту на півдні Харківської області посунулася. Військові 93-ї бригади «Холодний Яр» звільнили від окупантів село Дібрівне, раніше у Генштабі повідомили про звільнення Дмитрівки (північшніше Дібрівного).

Джерело