Вночі окупанти вдарили по приватних домоволодіннях та інституту в Харкові 

Фото: Харківська обласна прокуратура Удару завдали ракетами С-300.

Окупанти вдарили по Харкову з Бєлгородської області.

15 серпня близько 22:00 загарбники обстріляли з реактивних систем залпового вогню Київський район Харкова, 16 серпня близько 2:15 ракетний обстріл стався у Холодногірському районі. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Попередньо, окупанти завдали удар по Харкову ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області», — зазначили у прокуратурі.

У Київському районі під час обстрілу пізно ввечері 15 серпня снаряди впали на території приватних домоволодінь. У Холодногірському районі вночі 16 серпня ракета вдарила по території підприємства, яке не працює вже декілька років. У Київському районі ракета впала на відкриту місцевість неподалік п’ятиповерхового будинку та освітнього закладу. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю інституту, у будинку вибито вікна.

Як повідомляє «Суспільне», пошкоджений інститут — це Український науково-дослідний вуглехімічний інститут.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як писав KHARKIV Today, вночі 16 серпня по Харкову випустили сім ракет. Окрім Київського та Холодногірського районів, ударів завдали по Шевченківському, Салтівському та Індустріальному районах. Мер Харкова Ігор Терехов зазначив: такого радіуса удару ракетами по місту не було давно.

Джерело