«Ворог не залишив ідею захопити Харків», — Синегубов

Фото: пресс-служба ХОВА Голова адміністрації у зруйнованому кабінеті.

Керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов вважає, що росіяни не відмовилися від планів атакувати Харків.

На думку Синегубова, основні сили окупанти направлять на Донецьку та Луганську області, проте Харківська область також перебуває у зоні інтересів ворожої армії.

«Ворог чудово розуміє, що наземна битва за Харків він програв. Тільки на спробах взяти місто він втратив дуже велику кількість живої сили, броньованої техніки, авіації, десанту. Наші ВСУ відпрацювали по повною. Ми готові до будь-яких сценаріїв. Ми розуміємо, що свою ідею ворог не залишив ні в місті Харкові, ні в області. Тому наші збройні сили постійно нарощують свою військову присутність тут і зміцнюють свої позиції», — заявив він в інтерв’ю НВ.

За його прогнозами, війська, які були відведені з Київської, Сумської та Чернігівської областей, можуть перегрупуватися і піти як на сам Харків, так і далі через Куп’янськ, Ізюм у Донецьку, Луганську області, намагаючись посилити там свої позиції.

Раніше повідомляли: 45-й день війни. Ворог стягує війська до Харківської області та спробує обійти Ізюм

Олег Синегубов розповів, що постійно телефонує головам окупованих громад. Туди немає відкритих гуманітарних коридорів, проте іноді вдається провезти до захоплених російськими військами населених пунктів необхідні продукти.

«Довзимуємося до найближчого населеного пункту і після того вже волонтери невеликими автомобілями по тропах під кулями перевозять вантаж до людей, яким він необхідний. Так відбувається за ізюмським, балаклійським, куп’янським напрямками», — каже голова військової адміністрації.

Джерело