У боях за Маріуполь загинув харків’янин із полку «Азов»

Фото: АрміяInform Лейтенант Станіслав Партала був розвідником.

У боях за Маріуполь загинув харків’янин, лейтенант полку «Азов» Станіслав Партала (позивний «Метро»).

Станіслав пішов воювати ще у 2014 році, після Революції Гідності. До цього він був фанатом футбольного клубу «Металіст» і активно брав участь у подіях Майдану.

Партала розпочинав у батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення «Азов». Весь цей час воював на Донбасі. У 2016 році був удостоєний ордену «За мужність» ІІІ ступеня.

«Під Павлополем він зробив спробу евакуювати тіло побратима. Сапери, які рухалися попереду, підірвалися на вибуховому пристрої, двоє з них отримали поранення. Групу почали обстрілювати терористи, проте завдяки досвіду сержанта Партали вдалося вивести групу, евакуювати двох поранених саперів і винести тіло загиблого», — АрміяInform.

Станіслав Партала неодноразово отримував інші нагороди. З 27 лютого брав участь в обороні Маріуполя, ліквідував вісім окупантів і потопив два ворожі плавзасоби.

Раніше повідомляли: На війні загинули двоє випускників харківського університету

2 березня Станіслав та його побратими у районі селища Калинівка у передмісті Маріуполя зіштовхнулися із групою супротивника. Партала організував відбиття нападу. У ході бою бійці знищили три бронемашини супротивника (дві з них особисто підбив лейтенант Партала), ворог відступив. У бою «Метро» було поранено, але встиг вивести свій підрозділ на базу. Врятувати його життя не вдалося.

Станіслав Партала удостоєний звання Героя України (посмертно).

Джерело