У бою на Харківщині загинув пластун, батько чотирьох дітей

Андрій Ганкевич добровільно пішов до тероборони, був бойовим медиком.

Андрію Ганкевичу було 46 років.

5 липня у бою з окупантами в Харківській області загинув пластун, батько чотирьох дітей Андрій Ганкевич. Про це повідомив голова Крайової пластової ради «Пласту — Національної скаутської організації України» Юрій Юзич.

«Він став дев’ятим пластуном, що з 24 лютого поліг у бою. 14-м із 2014 року. Поховають Андрія у суботу на Личаківському кладовищі у Львові. Співчуття родині, дружині Оксані й дітям», написав Юзич на своїй сторінці у Facebook.

Зазначимо, Андрій Ганкевич народився 25 листопада 1976 року в місті Самбір Львівської області. Як розказав Юрій Юзич, Андрій Ганкевич був добровольцем у 125-й бригаді територіальної оборони Львова, служив бойовим медиком.

Мав позивний — Хенк, який отримав ще у «Пласті». Андрій Ганкевич любив волейбол та подорожі. Здобув вищу економічну освіту, став одним зі співзасновників станиці у 2000 році, коли відбувалася перереєстрація Пласту у Самборі. 

«Його позивний «Хенк» — це його давнє псевдо у «Пласті». З 1991 року в Пласті, був у першому гуртку юнацтва «Самбірський Пласт «Чорнобривці». Закінчив школу із золою медаллю. Один зі співзасновників 61 куреня юнаків ім. О. Тисовського, де був впорядником гуртка «Соколи». Їздив підбратчиком на новацькі табори», — повідомив голова Крайової пластової ради «Пласту».

Коли тривала підготовка до «Євро-2012», підприємство Андрія Ганкевича займалося будівництвом смуг для приземлення літаків у Донецькому та Львівському аеропортах. 

Як писав KHARKIV Today, 6 липня під час ворожого обстрілу прифронтової бази батальйону у Харкові загинув луцький художник, майстер художньої обробки дерева Михайло Штик, відомий як Місько Дерев’яний.

Джерело