У будинку на Баварії під час авіаудару загинуло семеро людей

Фото: ГСЧС. Російський літак скинув бомбу у районі Баварії.

Авіаналіт на район Баварії було здійснено близько 13:20.

Літак скинув бомбу на завод, поряд з яким був п’ятиповерховий будинок. Внаслідок вибуху загинули щонайменше восьмеро людей, мешканці будинку на пр. Новобаварському, 95-97. Рятувальники продовжують розбирати завали.

«Було врятовано 38 людей, ліквідація пожежі триває», — повідомили у ГУ ДСНС у Харківській області.

За інформацією прокуратури, літак скинув три бомби, дві з яких потрапили до будинку, одна — до будівлі Харківського заводу підйомно-транспортного устаткування. Внаслідок влучення у будинок утворилася вирва діаметром 3-4 метри.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 КК України «порушення законів війни, поєднане з умисним убивством».

Першого березня окупанти весь день бомбардували Харків. Авіаудари та артилерійські обстріли робили по житлових кварталах. Першою метою першого березня стала будівля Харківської обладміністрації та площа Свободи. Тут загинули, за різними даними, від семи до десяти людей, рятувальники продовжують розбирати завали. З будівлі евакуювали 24 особи, одинадцятеро із них у тяжкому стані.

Також під час обстрілу Баварії постраждала міська лікарня №3.

Нагадаємо, Росія вторглася до України 24 лютого. Спочатку атаки зазнали військові об’єкти у прикордонних областях, потім почався обстріл міст з одночасним наступом російських військ. До першого березня у Харківській області повністю окуповані Вовчанськ, Куп’янськ, Циркуни та Липці. Наймасштабніші обстріли зазнають жителі П’ятихаток, Рогані, Горизонту, Північної Салтівки.

Джерело