У Харківській області зафіксована найбільша кількість вибухонебезпечних предметів

Ілюстративне фото: ГУ ДСНС у Харківській області Щодня сапери знешкоджують від 200 до 1000 небезпечних предметів

Окупанти залишають вибухівку навіть у дитсадках.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

“Коли вибиваємо ворога з того чи іншого населеного пункту, знаходимо у дитячих садочках заміновані дитячі ліжка. Небезпечним залишається також приватний сектор. Ворог проводить дистанційне мінування або спеціальне — вручну. Окупанти застосовують найсучасніші засоби й військові знаряддя, які не виявляють металошукачі”, — розповів Олег Синєгубов. 

Раніше повідомляли: Розмінували тільки 20%. Хто найчастіше підривається на мінах у Харківській області?

Майже щодня на мінах та нерозірваних снарядах окупантів підриваються цивільні громадяни, працівники сільгосппідприємств, екстреної медичної допомоги. Є випадки, коли підриваються й фахівці ДСНС, які займаються розмінуванням. За статистикою Міністерства внутрішніх справ, Харківщина наразі визнана найзасміченішою вибухівкою областю. Впродовж доби сапери знешкоджують від 200 до 1000 вибухонебезпечних предметів.

На Харківщині зафіксована найбільша кількість вибухівки. Фото: ХОВА

Розв’язати проблему можливо за допомогою міжнародного співробітництва, зокрема надання якомога більшої кількості сучасної техніки для розмінування деокупованих територій. Від цього залежить відновлення інфраструктури та налагодження життєдіяльності в області, зауважив очільник ОВА.

Як писав KHARKIV Today, жителів Харківської області просять повідомляти про міни в поліцію.

Джерело